מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בש"א 174974/07 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"א 174974/07

תאריך פרסום : 20/08/2008 | גרסת הדפסה
ת"א, בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
174974-07,22777-04
20/12/2007
בפני השופט:
אביגיל כהן

- נגד -
התובע:
1. נתן וסר עו"ד
2. עינת ידידיה - צוויג עו"ד

הנתבע:
1. כהן לילך יונה עו"ד
2. דבל השקעות ונכסים מניבים בע"מ

החלטה

1.         בתיק זה התקיימה ישיבת הוכחות ביום 16/5/07 ונשמעו עדי התובעים.

התיק קבוע לשמיעת עדי הנתבעים ליום 25/12/07.

2.         ביום 24/9/07 הוגשה הבקשה שבפני על ידי התובעים. הם ביקשו לצרף את פסק הדין של בית המשפט המחוזי בתל אביב מיום 22/7/07 בבש"א 11887/03 בתיק פש"ר 1166/00 אשר ניתן ע"י כב' השופטת דניה קרת מאיר (להלן: "פסק הדין") וזאת לתיק המוצגים שלהם.

כמו כן ביקשו לקבוע, כי פסק הדין מהווה השתק פלוגתא בשאלת מעמדו של דוד בלס בנתבעת 2 - חברת דבל השקעות ונכסים מניבים בע"מ (להלן: "חברת דבל").

3.         בהתאם להחלטתי מיום 8/10/07, היו צריכים הנתבעים - המשיבים להגיב לבקשה.

הנתבעת 2 לא הגיבה לבקשה עד עצם היום הזה.

הנתבעת 1 הגיבה לבקשה ביום 4/12/07 וטענה, כי היה צריך להגיש את הבקשה במסגרת הליכי קדם המשפט ומטרת התובעים בבקשה, היא הפעלת לחץ בלתי ראוי.

לגופו של עניין טענה הנתבעת 1, כי בהחלטה מיום 12/11/07 קבעה כב' השופטת שבח בבית המשפט המחוזי במסגרת ה.פ. 995/05, כי החלטת כב' השופטת קרת אינה מהווה השתק פלוגתא ביחס לחברת דבל ו/או לנכסי דוד בלס.

הנתבעת 1 טענה, כי מעולם לא היתה צד להליכים בתיק הפש"ר שבמסגרתו ניתנה החלטת כב' השופטת קרת - מאיר, לא נחקרה בבית משפט, לא זומנה לתת עדות.

מה עוד שתלוי ערעור על החלטת כב' השופטת קרת - מאיר.

4.         התובעים השיבו לתגובת הנתבעת 1 וביקשו לקבוע, כי פסק הדין כן מהווה השתק פלוגתא ביחס למחלוקת העולה בתיק בדבר מעמדו של דוד בלס בנתבעת 2.

נטען על ידם, כי בהחלטתה של כב' השופטת שבח לא נקבע, כי פסק הדין לא מהווה השתק פלוגתא ביחס למעמדו של בלס בחברת דבל אלא כב' השופטת שבח אימצה קביעות אלו שניתנו בפסק הדין וציינה, כי בבקשה שבפניה שהיתה בקשה של הנאמן בפשיטת רגל לחייב באופן אישי את המשיבים בהוצאות, יש לדחות את הבקשה.

עוד נטען כי ההגנה של הנתבעת 1, אינה מבוססת כלל על מעמדו של בלס בחברת דבל וחשיבות ההכרה בפסק הדין כיוצר השתק פלוגתא מתייחסת להגנת חברת דבל בתיק דנן.

עוד נטען, כי גם אם אכן תלוי ועומד ערעור על פסק הדין של כב' השופטת קרת אין בכך כדי לשנות את הבקשה.

ולחלופין יש להורות לב"כ דבל, עו"ד מושקוביץ, להודיע אם אכן הוגש ערעור ואם יתברר, כי אכן הוגש ערעור, לעכב את ההליכים בתיק עד למתן פסק דין בערעור.

5.         באשר לבקשה לצירוף פסק הדין לתיק המוצגים של התובעים:

אין כל סיבה שלא לקבל את הבקשה. פסק הדין ניתן לאחר שהתקיימה ישיבת ההוכחות הראשונה בתיק וברור שהתובעים לא יכלו לצרף פסק דין שטרם ניתן לתיק המוצגים שלהם.

6.         באשר לבקשה לקבוע כי פסק הדין מהווה השתק פלוגתא:

(א)        בספרו של כב' השופט קדמי, על הראיות, חלק שלישי בעמ' 1172 סוכמו המרכיבים הבסיסיים של "השתק פלוגתא" כפי שהובאו בפסה"ד בע"א 246/66 קלוזנר נ' שמעוני , פד"י כ"ב (2) 561, 579 - 595.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ